Mėgstantiems ispanišką virtuvę – receptas iš šparagų pagal Aistė Dagytę

Aistė Dagytė – Rokiškietė mergina, po mokyklos išvažiavusi į Vilnių studijuoti medicinos mokslo subtilybių. Baigusi genetiką ji pradėjo studijuoti mikrobiologiją. Manote, kad medicina pasiglemžia visą jauno žmogaus laiką? Tikrai ne, nes medicinos studijų šios merginos asmenybei buvo per maža.

Kadangi pomėgis gaminti lydėjo nuo pat vaikystės, Aistė panoro baigti kulinarijos kursus. Mergina jau susipažinusi su itališkos virtuvės patiekalais ir moka paruošti skanių desertų. Jaunoji kulinarė jau turi „Tradicinės itališkos virtuvės pagrindų“ ir „Baker Street “ – šokoladinių saldainių gaminimo diplomus.

Naujienų portalo rokiskis.info skaitytojams šį kartą siūlome pasigaminti Aistės patiekalą iš vertingos daržovės – šparagų.

Apačioje pateikiame keptų šparagų (smidrų) su Serano kumpiu receptą :

„Šparagai duoda derlių tik vietą kartą per metus, o jų sezonas Lietuvoje trunka nuo vasario iki birželio mėnesio, todėl būtų visiška nuodėmė nepasimėgauti šia daržove, kol dar yra laiko. Juose gausu įvairių vitaminų, mineralinių medžiagų, folio rūgšties. Šios daržovės labai populiarios Viduržemio jūros virtuvėse. O štai ir vienas ispaniškos virtuvės receptas, kurį rekomenduoju išbandyti“,– pristatydama receptą kalbėjo Aistė.

Pasigaminti šiam patiekalui jums reikės:

2 šaukštų alyvuogių aliejaus

6 riekelių Serano kumpio

12 šparagų

Pipirų

Česnakinio majonezo (aïoli) patiekti

Patiekalo ruošimas: įkaitinkte orkaitę iki 200ºC temperatūros. Į kepimo skardą įpilkite šaukštą aliejaus ir tolygiai jį paskleiskite. Pirmiausia, kumpio riekeles perpjaukite išilgai per pusę, o tada imkitės šparagų. Apatinė jų dalis yra sumedėjusi, todėl ją reikia pašalinti. Tai padaryti labai lengva, reikia tiesiog greitu judesiu imti ir nulaužti sumedėjusią dalį. Tačiau, jeigu visgi nesiseka nulaužti tų 2-3 centimetrų ilgio sumedėjusių dalių, galima jas ir nupjauti. Lupti šių daržovių nereikia.

Tada apvyniokite šparagus iki pusės kumpiu, dėkite į kepimo skardą, aptepkite viršų likusiu aliejumi, o neapvyniotas šparagų galveles pagardnkite pipirais. Kepkite apie 10 minučių ir patiekite karštus kartu su česnakiniu majonezu.

Dėkojame Aistei už šį receptą. Norite pasidalinti savo virtuvės ekspermentais ir jūs? Drąsiais rašykite rokiskis@belveta.lt ir pasidalinsime jais savo portale.

Atsiliepimai ir komentarai

Parašyti atsiliepimą
Parašyti komentarą

Atsiliepimas - tai žmonių nuomonė ar įvertinimas su pagrįsta argumentacija dėl palikto atsiliepimo. Pagrindinis principas - «aplankei - parašyk». Jūsų atsiliepimas daugeliui padės priimti teisingą sprendimą. Jei dar neteko naudotis įmonės paslaugomis ar prekėmis ir negalite jos vertinti, rašykite komentarą, o ne atsiliepimą.

Neleidžiama: necenzūrinių žodžių, grasinimų ar įžeidimų naudojimas; tiesioginis palyginimas su kitomis konkuruojančiomis bendrovėmis; nuorodų į trečiųjų šalių interneto šaltinius; reklama ir savireklama, bendrovės veiklos ataskaitos.

Įveskite el. paštą:
Jūsų paštas nebus matomas svetainėje
arba Užsiregistruokite , kad parašytumėte atsiliepimą
Atsiliepimas:
Įkelti nuotrauką:
Pasirinkti

Komentarai skirti bendrauti ir aptarti įmonės ar renginio ypatybes, taip pat išsiaiškinti įdomius klausimus apie tai.